O noua amenintare online: Ransomware!

Ransomware este un tip de virus care restrictioneaza accesul la sistemul informatic, pe care il infecteaza si cere o rascumparare platita creatorului, pentru ca restrictia sa fie eliminata. Unele forme cripteaza fisierele de pe hard disk-ul sistemului in timp ce altele blocheaza pur si simplu sistemul si afiseaza mesaje destinate utilizatorului pentru a-l face sa plateasca.

Ransomware actioneaza de obicei ca un troian, infiltrandu-se in sistem prin downloadarea unor fisiere. Acest virus utilizeaza elemente de scareware pentru a stoarce bani de la utilizatorul sistemului. De exemplu, poate afisa notificari pretins emise de companii sau agentii de aplicare a legii care pretind in mod fals ca sistemul a fost folosit pentru activitati ilegale sau cu continut ilegal cum ar fi pornografia sau piratarea.

Uneori Ransomware imita anunturi de activare a Windowsului, pretinzand ca instalarea este falsa sau necesita reactivare. Aceste tactici conving utilizatorul sa plateasca pentru a elimina virusul, prin furnizarea unui program care poate decripta fisierele sau prin trimiterea unui cod de deblocare.

Oricare dintre noi poate deveni victima Ransomware. E de ajuns sa va deschideti un cont pe un site mai dubios, sa dati click pe un banner, sa intrati pe site-uri cu nivel scazut de incredere sau sa nu faceti enervantele update-uri de Java, Flash sau Adobe cu care va bate la cap PC-ul de fiecare data cand il deschideti. Apoi, dupa zile, saptamani sau luni, calculatorul o sa vi se blocheze si o sa primiti un mesaj care va avertizeaza ca ati descarcat materiale obscene sau ilegale si trebuie sa platiti o amenda ca sa vi se deblocheze PC-ul.

Din pacate majoritatea oamenilor aleg serviciile de Backup & Restore doar dupa ce isi pierd datele si devin constienti de pericolul la care de expun zi de zi.
Echipa Cititor-CNAS va pune la dispozitie cele mai bune solutii de Backup & Restore. Noi va oferim o serie de instrumente pentru protejarea datelor la un cost convenabil si permisiv (Mai multe informatii despre aceste servicii gasiti aici »).

Aveti incredere in serviciile noastre! Nu va lasati documentele la voia intamplarii!

2521

VIZUALIZARI LA ARTICOL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.