Cardurile de sanatate pierdute sau deteriorate pot fi recuperate

Majoritatea dintre noi am intrat deja in posesia unui card de sanatate pe care va trebui sa il prezentam la medicul de familie, policlinici, spitale pentru a putea beneficia de serviciile medicale. In cazul in care il pierdem sau se deterioreaza trebuie sa stim exact ce avem de facut pentru a-l putea inlocui.

Situatii in care poti cere un duplicat:
– pierdere, furt, deteriorare;
– cardul detine erori, defectiuni sau informatii incorecte;
– modificarea datelor personale;
– alte situatii justificate.
Cei care se afla in una dintre aceste situatii se pot adresa reprezentantilor Casei de Asigurari de Sanatate a judetului de care apartin, in baza unei cereri.

In cazul pierderii/ furtului/ deteriorarii cardului de sanatate sau modificarii datelor personale, cheltuielile de producere si distribuire vor fi suportate de catre asigurat. Daca motivul duplicarii este o defectiune tehnica sau o informatie inscrisa gresit, Imprimeria Nationala va fi cea care va suporta cheltuielile de eliberare a duplicatului. Totodata, costurile pentru eliberarea duplicatului în situatiile justificate rezultate în procesul de distribuire vor fi acoperite de operatorul de servicii postale.

Noul card de sanatate va fi primit in cel mult 30 de zile de la depunerea cererii, iar pana la momentul primirii, asiguratul va avea o adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate.

Cardul de sanatate a devenit instrumentul de confirmare a prestarii tuturor serviciilor medicale. Asadar, fiecare persoana care se prezinta la medic trebuie sa aiba asupra lui cardul de sanatate. Cardul va fi trecut printr-un cititor card de sanatate, iar pacientul isi va introduce pin-ul. Cardul poate fi folosit atat la medicul de familie, cat si la un specialist sau la spital.

Cu toate acestea, cardul de sanatate nu este necesar pentru accesarea serviciilor medicale in regim de urgenta, el fiind obligatoriu in toate celelalte cazuri in care pacientul interactioneaza cu medici sau spitale care au contract cu Casa Nationala de Asigurari.

11180

VIZUALIZARI LA ARTICOL

Un comentariu la Cardurile de sanatate pierdute sau deteriorate pot fi recuperate

  • Buna sara!
    Am pierdut cardul de sanatate impruna cu alte carduri de la farmacii etc.
    Cardu CNAS ESTE PE NUMELE CHIRIAC VALERIU din Bucuresti si pot
    fi contactat la tel.0748031041(daca l-a gasit cineva).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.