Obligativitatea cardului de sanatate amanata din nou

Cu toate ca implementarea obligativitatii cardului de sanatate era la treia amanare, aceasta perioada se extinde cel putin pentru luna august. Motivul acestei decizii, este faptul ca in aceasta luna romanii din strainatate vor veni in concediu in Romania.

Aceasta decizie vine in sprijinul romanilor, care nu au avut ocazia inca sa-si ridice cardul de sanatate. Astfel chiar si cei care inca nu detin cardul, pot beneficia fara restrictii de servicii medicale pe perioada sederii in tara, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Urmatoarea data stabilita pentru implementarea obligativitatii cardului ar putea fi luna septembrie, insa nu a fost stabilita oficial. Cu toate acestea presedintele CNAS a dat asigurari ca aceasta va fi anuntata din timp. Factorul principal al unei eventuale noi amanari este numarul de carduri neridicate sau netiparite.

Pana in prezent au fost tiparite aproape 15 milioane de carduri de sanatate, dintre care doar 8,3 milioane au fost ridicate si activate. CNAS monitorizeaza in continuare serviciile medicale acordate in lipsa cardului de sanatate, mentionand pentru cei care nu au primit cardul sa il solicite in perioada urmatoare la Casa de Asigurari de Sanatate. Datele indica faptul ca toti cei care au ridicat si activat cardul, il folosesc atunci cand acceseaza un serviciu medical.

2539

VIZUALIZARI LA ARTICOL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.