Pacientii care dispar de pe listele medicilor de familie

Odata cu centralizarea tuturor informatiilor despre pacienti, apar si erorile informatice. Care cu toate ca nu sunt din vina umana, cei care au de suferit sunt oamenii.

Fara ca medicul de familie sa ia la cunostinta, pacientul dispare din baza de date a acestuia.
In realitate pacientul nu dispare, ci este transferat pe lista unui alt medic de familie, metoda care trezeste suspiciuni de fraudare a sistemului in vederea incheierii de contracte cu CNAS.

Insa nu de fiecare data pacientul apare pe lista unui alt medic, de multe ori acesta dispare pur si simplu din baza de date nationala , lucru pentru care pacientul are de asteptat cel putin o luna pentru a figura pe liste din nou, in cazul in care problema este depistata si rezolvata la timp.

Cu toate ca aceasta este o problema foarte veche, care initial s-a crezut ca fiind rezolvata, ea este sesizata in continuare, in cazuri izolate, in special in zonele rurale sau acolo unde cardurile de sanatate nu au fost distribuite/activate.

Cel mai mult au de pierdut pacientii, care se vad nevoiti sa plece acasa, sau sa se intereseze personal de ce nu mai figureaza pe lista medicului respectiv. Cu toate ca de multe ori medicii consulta astfel de cazuri, nu pot trece cu vederea acest aspect. De asemenea medicul de familie care sesizeaza aceasta problema poate cel mult sa consulte pacientul benevol, fara a putea sa-i dea acestuia reteta medicala.

2524

VIZUALIZARI LA ARTICOL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.