Romania iese din topul celor mai mari surse de malware din lume

Cu sprijinul Statelor unite ale Americii, se fac eforturi uriase de aparare cibernetica atat a tarii noastre cat si a Ucrainei.

Daca in perioada 2012-2014 Romania se situa pe primul loc in lume, dupa durata in care virusii afecteaza calculatorul, in prezent poate fi observata o reducere considerabila a IP-urilor din tara noastra care furnizeaza mesaje nesolicitate.

Romania s-a clasat pentru o perioada lunga de timp, pe primele locuri in topul tarilor cu cea mai mare rata de spam din lume. In perioada 2012-2014 tara noastra producea 25% din totalul de spam detectat la nivel global. In prezent numai 6,2% din totalul de spam-uri provine din IP-uri locale.
Trebuie avuta mare atentie la la citirea informatiilor venite de la companiile furnizoare de metode antispam. Doar un fin cunoscator al tehnologiei de profil, distinge diferitele cai de a pacali identificarea spam-ului, iar acesta poarta numele de SPAMTRAP. De cele mai multe ori spamtrap-urile sunt adrese de mail, care nu au fost create pentru comunicare ci pentru a atrage spam-ul. De asemenea trebuie stiut faptul ca majoritatea companiilor furnizoare de email marketing, au ales sa-si mute serverele in Germania. De aceea cel mai indicat ar fi sa intrebati, inainte de a semna contractul cu o companie care ofera servicii de email marketing, unde are serverele, astfel evitati o serie de probleme majore.

Cititor-CNAS va pune la dispozitie o gama variata de servicii IT. Este vital pentru dumneavoastra ca medic sa nu va deconectati de la munca. Un medic se dedica carierei sale trup si suflet, ar fi obositor pentru dumneavoastra sa fiti nevoit sa rezolvati astfel de probleme.

In perioada 11-13 mai 2015, au avut loc o serie de evenimente cu teme de securitate cibernetica, in cadrul summitului Cyber Security. Summitul a avut loc la nivel guvernamental in colaborare cu SUA, care a adus in tara reprezentanti a 20 de companii specializate pe secutitate informatica.

In cadrul acestui summit, unde a participat si Secretarul de stat pentru Comert al SUA, s-au mai intalnit reprezentanti din 18 tari din Europa Centrala si de Est. Concomitent s-a inaugurat proiectul pilot privind centrul de inovare in domeniul securitati cibernetice realizat cu ajutorul U.S.T.D.A. (Agentia Nationala de Comert si Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii).

Putem lesne observa faptul ca se fac pasi uriasi in imbunatatirea securitatii cibernetice, insa acest lucru nu este si nu va fi vreodata garantat. Securitatea cibernetica poate fi doar imbunatatita ci nicidecum eradicata.

SUNA ACUM LA 0744.7000.10 si achizitioneaza un serviciu IT / SIUI / BACKUP & RESTORE

2486

VIZUALIZARI LA ARTICOL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.