Sistemul SIUI – Avantaje si dezavantaje

Romania beneficiaza pentru prima data, de un binemeritat registru si o baza de date nationala cu date si informatii ale CNAS si CJAS. Fiecare asigurat are posibilitatea de a fi identificat in sistem potrivit unei evidente riguroase.

Pentru toate acestea CNAS pune la dispozitia tuturor medicilor din Romania programul SIUI. Acesta poate fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Cu aceasta ocazie CNAS intrevede o solutie salvatoare la problemele grave pe care le are sistemul asigurarilor de sanatate. CNAS vizeaza elidarea dublurilor de asigurati si servicii medicale prestate, a disproportiei privind asiguratii, stoparea actelor de frauda prin accesul controlat la SIUI, constatarea si excluderea tentativelor de frauda prin verificarea datelor, dar si a cazurilor cand mai multe farmacii elibereaza aceeasi reteta. Cel mai mare beneficiu pe care il aduce un program sistematizat atat pentru CNAS cat si pentru cetatenii Romaniei este eficientizarea utilizarii bugetului, lucru care duce la economii uriase.

Sistemul Informatizat Unic Integrat poate tine gestiunea asiguratilor si a furnizorilor de servicii medicale si farmaceutice, evidenta contribuitorilor la asigurarile de sanatate, controlul calitatii serviciilor medicale, informatizarea intregului sistem al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

O problema care poate aparea, este tocmai in acest sistem care se doreste a fi cat mai eficient. Erori la raportari, sau la introducerea datelor dar mai ales erori in aplicatie.

De aceea este chiar recomandat, sa achizitionati servicii de asistenta tehnica in programul SIUI de la IT-isti experimentati. De asemenea pentru o evidenta cat mai exacta este bine sa achizitionati servicii de Backup & Restore.

2897

VIZUALIZARI LA ARTICOL

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.